Щоб допомогти третім особам перевести 33 ящики цигарок без конролю до Польщі, працівник Луцького прикордонного загону надавав своїм колегам хабар у розмірі майже 17 тисяч гривень. За цей злочин чоловік заплатить штраф вісім тисяч п'ятсот гривень.

Читайте також: У Луцьку на хабарі "взяли" працівника департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, – джерело

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що обвинувачений, будучи працівником правоохоронного органу, а саме – техніком групи автоматизованих систем управління відділення інспекторів прикордонної служби ВПС "Вичівка" ІІІ категорії (тип Б) Луцького прикордонного загону та згодом техніком 1 групи автоматизованих систем управління відділення зв`язку ВПС "Білолуцьк" ІІ категорії (тип Б) Луганського прикордонного загону, хотів допомогти іншим особам провести через кордон в Республіку Польща ящики з сигаретами, надавши неправомірну вигоду своїм колегам.

Так, реалізовуючи свій злочинний умисел в допомозі іншим особам по переміщенню на територію Республіки Польща 33 ящиків цигарок без огляду, обвинувачений надав своїм колегам – військовим службовим особам ВПС "Рівне" Луцького прикордонного загону молодшому сержанту та прапорщику неправомірну вигоду на загальну суму 16 тисяч 900 гривень.

Читайте також: На Волині поліцейський-хабарник хоче поновитися на роботі

Сам обвинувачений свою вину не визнав, розповівши суду, що він позичав кошти в своїх колег на весілля, а згодом повернув їх, оскільки воно відклалося. Він зазначив, що кримінальне провадження щодо нього сфабриковане, до того ж на нього тиснули працівники прокуратури та СБУ.

Незважаючи на невизнання вини, вона була доведена зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами, зокрема показами свідків.

Суд визнав його винним та призначив покарання у виді 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8 тисяч 500 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook