Псевдополіцейські, яких затримали на Волині, готували вчинити розбійний напад на підприємця.

Читайте також: У селі під Луцьком грабіжники напали на ще одну сім'ю

Оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили злочинну групу, яка мала намір заради наживи напасти на мешканця Волині. Аби безперешкодно зупинити автомобіль жертви, зловмисники передяглися у поліцейський однострій, інформує прес-служба волинської поліції.

Проте були затримані працівниками поліції та прокуратури.

Волинським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було отримано оперативну інформацію щодо групи осіб, яка готується вчинити розбійний напад під виглядом співробітників поліції. До злочинних планів виявилися причетні раніше судимий 40-річний та 41-річні уродженці Черкащини, а їхньою "мішенню" мав стати 52-річний житель Ковеля Волинської області.

Зловмисники дізналися, що приватний підприємець займається купівлею елітних автомобілів у Німеччині та продає їх на території України. Розуміючи, що через кордон волинянин їде з чималою сумою готівки, змовники вирішили заволодіти його коштами.

Готуючись до злочину, чоловіки почали підшуковувати вогнепальну зброю, придбали автівку на іноземній реєстрації, а також – формений одяг співробітника поліції, проблисковий маячок і гучномовець.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ, слідчим управлінням ГУНП у Волинській області, під процесуальним керівництвом прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.2 ст.187 КК України.

Достовірно знаючи маршрут пересування своєї жертви та автомобіль чоловіка, спільники передяглися у поліцейський однострій, виїхали на "службовому" транспортному засобі на трасу Ковель-Ягодин. Вони дочекалися волинянина серед ночі на дорозі і дали йому вказівку зупинитись. Потім, погрожуючи чоловікові зброєю, почали вимагати гроші. Саме у цей момент зловмисників затримали бійці відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Читайте також: У Луцьку розшукують молодика

На підставі ст.208 КПК України фігуранти були затримані працівниками внутрішньої безпеки НПУ та ГУНП у Волинській області, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Під час обшуку у розбійників вилучено револьвер під патрон Флобера, кайданки, газовий балончик, 2 комплекти поліцейської форми, балаклави, проблисковий маячок, сигнальний диск та автомобіль.

Запобіжного заходу затримані чекатимуть в ізоляторі тимчасового тримання. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter