У голові середньостатистичної людини зазвичай виникає більше 6 тисяч думок за один день. З такою статистикою виступила команда психологів з Королівського університету в Канаді.

Читайте також: Ранкова розрядка: названо сім причин, через які варто займатися сексом вранці

Вчені стверджують, що розробили невідомий досі спосіб визначати, де закінчується одна думку і починається інша. Свої висновки вони опублікували в журналі Nature Communications. В ході академічного проекту, який виконали професор кафедри психології Джордан Поппенк і його студентка Джулі Ценг, був створений метод виокремлення конкретних моментів, коли людина зосереджена на одній ідеї. Цей феномен, як пише Newsweek, автори назвали "думками−червами".

Дослідники стверджують, що оцінка думок може допомогти передбачити особливості осбистості. При цьому, вони підрахували, що в середньому у людей виникає близько 6200 думок щодня.

"Так звані думки−черви − це проміжна точка у спрощеному вираженні закономірностей, які відбуваються в мозку", − сказав Поппенк, який спеціалізується на когнітивній неврології.

"Кожного моменту мозок займає різні положення в цьому просторі станів", − додав вчений.

"Коли людина переходить до нової думки, виникає нова думка−черв, яку ми можемо виявити. Ми також помітили, що це явище виникає так само, як нові події під час перегляду фільмів. Більш детальне дослідження допомогло нам підтвердити, що поява нових думок−червів грає роль переходу", − зауважив Поппенк.

Читайте також: Психологи пояснили, чому зникає секс у відносинах та як його повернути

Висновки проекту спираються на попереднє дослідження в сфері когнітивної неврології, яке було проведене більше десятиліття тому й стосувалося потоку думок. Його автори намагалися знайти спосіб з'ясувати, про що людина думає, за допомогою порівняння мозкової активності з відомими закономірностями. Найбільшою проблемою цього підходу стало те, що вченим потрібно було знати всі закономірності для кожної думки. Тож процес був дорогим і надто довгим.

"Ми досягли прориву, відмовившись від спроб зрозуміти, про що людина думає. Натомість ми зосередилися на тому, коли її думки змінюються", − сказав Поппенк.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook