Це може статись будь-де: на заводі, у полі та навіть у вашій квартирі. Рейдерство для України продовжує бути звичним явищем. Статистика рейдерських захоплень, починаючи за останні роки, невпинно росте. Чому від візиту рейдерів ніхто не застрахований?

Читайте також: "Волинська земля": дерибан чи законне відчуження?

Виявилось, що до рейдерства найбільше причетні депутати та суди. Народні обранці навіть прийняли закон "Про спрощену реєстрацію підприємств", який дуже спростив задачу рейдерам у "віджиманні" ласих шматків. Він мав полегшити життя бізнесменам, але перетворив його на пекло. Щодня в Україні рейдери грабують по 5 підприємств.

Читайте також: Чому одне з найуспішніших держпідприємств Волині хочуть віддати у приватні руки

Яскравим прикладом свавілля є рейдерське захоплення соєвого заводу у Новій Каховці, який заробляв десятки мільйонів доларів на рік. До його "приватизації" виявився причетний екс-регіонал, нардеп Іван Фурсін. Його помічник особисто керував нападом на завод та його захопленням. 

До речі, Іван Фурсін є одним з найбільшим прогульників у Верховній Раді. Він фігурує у схемах захоплення чужого бізнесу впродовж останніх 10 років. Свої оборудки він проводив через "Надрабанк" та "Містобанк", а гроші відправляв у офшори.

Детальніше у сюжеті 1+1:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter