Попри вимогу бути на самоізоляції, члени сім’ї хворого на COVID-19 мешканця села Лище Луцького району вільно розгулюють населеним пунктом, зокрема відвідують пошту та магазини. Про це сьогодні, 11 травня, повідомили очевидці, пише ІА "Волинські новини".

Читайте також: Від коронавірусу помер чоловік з села біля Луцька

Так, зі слів місцевих мешканців, жінку із сім’ї хворого на COVID-19 лищанина, сьогодні бачили у відділенні Укрпошти. Таку інформацію підтвердили й працівники місцевої пошти, засвідчивши факт, що жінка приходила забирати посилки. Також очевидці назвали прізвище, ім'я та адресу проживання лищанки, які видання з етичних міркувань поки що публікувати не буде.

Окрім того, продавчиня одного із місцевих магазинів засвідчила інформацію, що окремі члени сім’ї хворого чоловіка відвідують й магазин.

Кореспондент поцікавився у старости села Лище Підгайцівської ОТГ Віталія Шкорупського, чи відомо йому про факт порушення режиму самоізоляції у селі і як захистити місцевих жителів у таких випадках. На що посадовець відповів, що у разі виявлення порушення самоізоляції членів сімей, де є хворі на коронавірусну інфекцію, відвідування ними магазинів, пошти тощо, відмови ними покидати вищезазначені місця, негайно викликати поліцію, працівники якої приймуть відповідні міри.

Читайте також: Повідомили, скільки медиків на Волині захворіло на коронавірус

Так, відповідно ст. 41 Закону № 1645-III особи, винні в порушенні законодавства про захист населення від інфекційних хвороб, несуть відповідальність згідно із законами України. Адміністративна відповідальність за порушення самоізоляції в умовах епідемії коронавірусу може передбачати штрафи від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а умисне зараження людей передбачає кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, від коронавірусної інфекції помер пенсіонер з села Воротнів Луцького району. Серце чоловіка зупинилося сьогодні, 11 травня.

Фото – ілюстративне.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook