У Луцьку сьогодні, 4 серпня, виїхали у рейс 140 автобусів та 42 тролейбуси. У поліції повідомляють: нікого ще не штрафували.

Читайте також: "Карантинний" Луцьк: скільки маршруток виїхали на маршрути

Про це розповів "Суспільному" начальник управління транспорту Луцька Володимир Степанов.

Припинити рух громадського транспорту у місті мали б з 3-го серпня, згідно з рішенням державної комісії ТЕБ та НС.

"Всі транспортні засоби працюють, якоїсь інформації про накладення фінансових санкцій, складення протоколів у мене не має", – каже начальник міського управління транспорту.

Як розповів журналістам, один із луцьких перевізників Микола Макарчук, напередодні, 23 його маршрутки не вийшли у рейс через попередження від поліції про відповідальність за роботу у "червоній" зоні.

"Сьогодні вийшло 13-ть на 9-ий маршрут і 10-ть на 3-ій маршрут. Вчора у мене вже половина машин після обіду працювали", – каже перевізник.

Волинські поліцейські, ще не складали протоколів за порушення правил карантину на перевізників ні вчора, ні сьогодні. Про це розповіла речниця обласного управління поліції.

Читайте також: Повідомили, чи працюють дитячі садочки в Луцьку

"Чесно кажучи, штрафами хворобу цю не вилікуєш. Просто так до адміністративної відповідальності нікого не притягуватимуть. Ми бачимо, що все працює. Але, головне, щоб люди дотримувались тих самих вимог, як і раніше", – каже Ольга Бузулук.

Зі слів речниці, сьогодні патрульні зупиняють автобуси, аби перевірити чи всі пасажири дотримуються правил карантину, зокрема їдуть у масках. Поки правоохоронці дотримуються профілактичних протиепідемічних заходів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook