Російські бомбардувальники Ту-95 1 вересня вторгнулися в ідентифікаційну зону США і Канади  біля Алеутських островів і були перехоплені американськими винищувачами F-22.

Читайте також: "Щури тікають з корабля": оточення Захарченка виїхало в Росію

Як передає The Washington Free Beacon.

За словами представника Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) Михайла Кучарека, два російські бомбардувальники зайшли в "ідентифікаційну зону повітряної безпеки Аляски", але в повітряний простір США або Канади не заходили. Американські винищувачі F-22 перехопили і супроводжували літаки, поки ті не залишили ідентифікаційну зону.

Читайте також: ЗСУ завдали точні удари з повітря по бойовикам "ДНР" (відео)

В Пентагоні зазначили, що разом з Ту-95 в повітряному просторі перебував  щонайменше один літак-заправник Іл-78, що говорить про довгий шлях, який подолали бомбардувальники, оскільки їм знадобилася дозаправка під час польоту.

В головному американському оборонному відомстві зазначають, що поява літаків біля берегів Аляски збіглася з часом масштабних військових навчань"Схід" на Далекому Сході і, можливо, була частиною військових тренувань. Таким чином російські бомбардувальники могли відпрацьовувати удари крилатими ракетами по системах ППО на Алясці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

\