Над Середземним морем збито російський літак Іл-20. Це сталося вчора ввечері. На борту знаходилися 14 військових.

Читайте також: США пригрозили ще більш потужним ударом по Сирії

"17 вересня близько 23:00 мск при поверненні на авіабазу Хмеймім над акваторією Середземного моря в 35 кілометрах від узбережжя Сирії зник зв'язок з екіпажем російського літака Іл-20. На борту літака перебували 14 військовослужбовців. Їх доля невідома", – повідомили в Міноборони РФ .

У міністерстві також підтвердили, що літак пропав під час атаки ізраїльських ВПС по військових об'єктах у Латакії і запуску ракет з корабля в Середземному морі.

Читайте також: Туреччина побудувала 764-кілометрову стіну на кордоні з Сирією

CNN з посиланням на американських чиновників повідомляє, що літак збила ракета, запущена силами Асада під час атаки ізраїльських ВПС по прибережним цілям в провінції Латакія. Намагаючись збити ізраїльську ракету, сирійці потрапили в дружній російський літак. Більш того, за інформацією американських військових, Іл-20 був збитий з установки, яку сама ж Росія продала режиму Асада.

Джерело наголошує, що інформація про збитий Іл-20 була отримана з повідомлення на міжнародних частотах. Говорилося, що сирійські рятувальні служби почали пошуково-рятувальну операцію.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter