Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін і глава КДБ Білорусі Іван Тертель домовилися спільно боротися з «деструктивною діяльністю Заходу» проти «Союзної держави».

Читайте також: Вимолюють кусочок хліба: Лукашенко заявив про «мільйони голодних українців» через вивезений чорнозем

Про це йдеться на сайті КДБ Білорусі

«СЗР Росії і КДБ Білорусі в дусі традиційно братських відносин домовилися про ведення спільної роботи з протидії деструктивній діяльності Заходу, націленій на дестабілізацію політичної і соціально-економічної ситуації на просторах Союзної держави».

Повідомляється, що зустріч керівників спецслужб відбулася 3 червня у Вітебську.

Вони обговорили результати та перспективи взаємодії в сфері «забезпечення національних інтересів Росії і Білорусі в умовах агресивної політики США і країн Заходу на російському і білоруському напрямках».

Також на зустрічі наголосили на важливості консолідації зусиль, «спрямованих на зміцнення потенціалу Москви і Мінська в справі протистояння глобальним викликам і новим загрозам безпеки Союзної держави».

Читайте також: Контрабанда продуктів, квітів і сигарет: опублікували другу частину розслідування про Лукашенка

Для довідки: Союзна держава – конфедеративний союз Російської Федерації та Республіки Білорусь з поетапно організовуваним єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним та культурним простором.

Спершу 2 квітня 1996 року було підписано угоду про створення «глибоко інтегрованої політично та економічно» Спільноти Росії і Білорусі.

Далі у 1997 році цю спільноту перетворили на Союз Білорусі та Росії. В обох угодах йшлося про збереження державного суверенітету обох сторін, але узгодження зовнішньої політики, а також глибоку економічну інтеграцію і навіть, відповідно до Статуту та Договору про Союз Білорусі та Росії, єдине громадянство.

У грудні 1999 році було підписано договір про створення Союзної Держави.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook