Медики радять відмовитися від розчинної кави через потенційно небезпечні сполуки, які містить напій.

Читайте також: Як уникнути шкідливих антибіотиків у продуктах

Як повідомляє Medikforum, найбільш шкідливою є дешева порошкова розчинна кава.

Сублімована розчинна кава є найсмачнішою, адже технологія її виробництва, яка передбачає настоювання кавових зерен з подальшим заморожуванням, випаровуванням і зневодненням у вакуумі, дозволяє зберегти смак та аромат справжньої кави.

Натомість порошкова кава може містити різні неприємні "сюрпризи" – ячмінь, цикорій, ароматизатори, барвники та інше.

Читайте також: Дієтолог дала поради для правильного харчування восени

Через це її вживання небезпечне. Організм може відреагувати збоями у роботі шлунково-кишкового тракту, набряком легенів, алергічними реакціями та іншими загрозливими симптомами.

Розчинна кава у гранулах також не є корисною. Під час її виробництва, порошкову каву піддають дії гарячої пари, після чого з кави зникають всі корисні речовини. Крім того, такі напої "збагачують" ароматизаторами та кавовим маслом.

Через те, що розчинна кава містить до 100 шкідливих сполук, постійне її вживання може стати причиною гормонального збою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter