У Луцьку оголосили категорії пільговиків, які зможуть безкоштовно їздити у громадському транспорті – у автобусах та тролейбусах.

Читайте також: Знайшли перевізника на маршрути №26 та 26а у Луцьку

Про це сьогодні, 23 грудня, під час засідання позачергового виконкому повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, пише ІА "Волинські новини".

Так, виконком Луцької міської ради затвердив перелік категорій громадян, що зареєстровані в місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, і яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень громадським транспортом Луцька у 2020 році при пред’явленні відповідного посвідчення та електронного квитка.

Зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Володимира Степанова, пільгове перевезення у тролейбусах будуть здійснювати без обмежень по категоріях та кількості поїздок. За перевезення пільговиків у тролейбусах КП "Луцьке підприємство електротранспорту" отримуватиме грошову компенсацію.

А ось за перевезення в автобусах не буде проводитися компенсація за пільговий проїзд – згідно із договором перевізники возитимуть пільговиків бездотаційно.

Читайте також: У луцьких маршрутках продовжують приймати готівку

"В суботу після минулого виконкому була нарада і, власне, ми прийняли рішення для того, щоб скарг було менше і оперативність реагування наших працівників була такою, як має бути. Для маршруток – це буде невеликий список пільгових категорій. Це і служба у справах сім’ї та молоді, і працівники міської ради, дільничі інспектори, муніципальна варта тощо – всі ті працівники, які виконують певні функції на території міста. Перевізники із ним ознайомлені. Картки запрограмовані", – зазначив Володимир Степанов.

Члени виконкому підтримали проект рішення "Про перелік категорій громадян, яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень пасажирів громадським транспортом (автобус, тролейбус) м. Луцька у 2020 році", проголосувавши у більшості "за".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook