Завдяки корисним речовинам, які містяться в хурмі, вона стає незамінним помічником для травлення в організмі.

Читайте також: В Україні заборонили популярний антибіотик для дітей

Насичений вітамінами склад хурми сприяє зміцненню імунітету. Цей фрукт містить багато вітамінів групи В, С, калію, заліза і йоду, пишуть "Контракти".

Якщо їсти хурму щодня, то вона активізує захисні функції організму і допоможе йому боротися з інфекціями і вірусами. Залізо, яке містить хурма, допоможе боротися з анемією. А йод покращує роботу щитовидної залози.

Ще одна перевага хурми в тому, що це дієтичний продукт з низькою калорійністю. Саме тому фігурі вона не принесе ніякої шкоди, лише користь. У складі хурми є вітаміни А, бета-каротин, Е та інші антиоксиданти, що позитивно впливають на здоров'я шкіри, волосся, нігтів.

Як і всі інші фрукти, хурму краще їсти окремо від основного прийому їжі, можна як перекус. Щоб покращити апетит і травлення, хурму варто їсти перед прийомом їжі. Пектин, що міститься в плоді, позитивно вплине на всю роботу травної системи в цілому і ефективно очистить організм від шлаків.

На голодний шлунок хурму їсти не можна. Це може спровокувати болі і блювоту, а регулярне переїдання загрожує операцією.

Не можна їсти цей фрукт людям, які хворіють на цукровий діабет і ожиріння, тому що хурма піднімає цукор в крові. Через великий вміст тоніна хурма протипоказана дітям до 3-х років і людям, які нещодавно перенесли операцію на шлунок.

Загалом, норма хурми 100-200 г. Саме стільки потрібно здоровій людині, щоб отримати всі корисні властивості хурми сповна. Якщо її з'їсти забагато, то шкіра може залишатися жовтою більше тижня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook