Однією з найбільш актуальних проблем сучасного українського ринку праці експерти і учасники називають брак персоналу, а робочих спеціальностей – особливо гострою. Дійсно, починаючи з 2017 року зростання бізнес-активності в країні стало носити системний характер, тим самим показавши дефіцит кадрів.

Читайте також: Що повинен вміти вчитель початкових класів: в Україні вперше затвердили стандарт професії

Про це пише Дело.

Дані Держприкордонслужби України свідчать про катастрофу, що наближається – починаючи з 2001 року, коли почався регулярний збір фактів перетину, в країну не повернулися з-за кордону понад 7,1 млн осіб (або майже 16,6% населення країни), в тому числі майже 2 млн – за останні 5 років. І це без урахування тимчасово окупованих територій.

А скільки людей працює за кордоном на тимчасовій або постійній основі, взагалі достеменно не відомо, але зрозуміло одне – для українського ринку праці на поточний момент вони є непоправною втратою.

Абсолютна більшість працюючих за межами України, повертаючись назад, воліють займатися побутовими питаннями і проводити час з близькими, відновлюючи сили перед черговим від'їздом на заробітки.

Магістральний вектор відтоку кадрів за останні роки змістився з Росії (до 2017 року) на країни ЄС (зокрема, найактивніше українців приймають на роботу в Польщі, Угорщині, Чехії та країнах Балтії), які суттєво спростили оформлення робочих віз для наших співгромадян.

При цьому знання іноземних мов не є необхідною умовою для отримання роботи.

Аналізуючи відтік кадрів з України потрібно враховувати три аспекти – секторальний, сімейний і робочий.

Секторальний тренд свідчить про вибірковий характер відтоку – найактивніше їдуть фахівці і менеджери виробництв товарів народного споживання, харчової та нехарчової, аграрної, будівельної, транспортної, машинобудівної галузей, а також сфери послуг і роздрібної торгівлі.

Тренд, названий сімейним, можна сміливо доповнити студентською складовою, оскільки з недавніх пір закордонні вузи посилили боротьбу за абітурієнтів з України. Підтримуючи вибір своїх чад і бажаючи бути до них ближче, багато батьків наважуються їхати на підробітки в прилеглі регіони.

Читайте також: Боявся депортації: українець вкоротив собі віку у польській лікарні

Що стосується робочого тренду, то з 2017 року в структурі відтоку персоналу спостерігається істотне перевалювання робочих спеціальностей (т. зв. "Синіх комірців") над офісними ( "білими"). В першу чергу це пов'язано з більшою різницею в ставках фахівців "ручної праці" в Україні та за кордоном, а також більш високими вимогами, що пред'являються до офісних співробітників.

Примітним є той факт, що за більш ніж рік з моменту введення "безвіза" з ЄС темпи зростання кількості громадян України, які покидають країну, практично не змінилися, що можна в тому числі пов'язати з активізацією локальних роботодавців із залучення й утримання всіх категорій співробітників – заробітні плати з початку 2017 року зросли в середньому на 15-25%.

Що ж необхідно для того, щоб працівники були задоволені своїм роботодавцем? За даними дослідження Employer Brand Research 2018, яке провела компанія Randstad в 30 країнах світу, різниця між поглядами співробітників на мотивацію до роботи і тим, як компанії-роботодавці розуміють і ранжирують цю мотивацію, істотна.

Що ж потрібно зробити, щоб працівники стали зовсім демотивовані? За даними того ж дослідження, їм потрібно запропонувати низьку заробітну плату, рутинну нескладну роботу, зробити неможливим кар'єрний ріст, не брати до уваги право на особистий час (work-life balance), а також не помічати їх успіхів.

Очевидно, що багато українських компаній, на жаль, готові запропонувати лише описаний вище варіант. Проте, відповідно до очікувань, подальші тенденції по відтоку кадрів збережуться до тих пір, поки умови пропозицій на ринку праці в нашій країні будуть істотно нижче зарубіжних аналогів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter