Незалежно від результатів виборів президента, розпуску Верховної Ради не буде. Про це заявив спікер Андрій Парубій.

Читайте також: Порошенко готує військовий путч, аби зірвати вибори?

"Знаєте, я це – про розпуск – чув від моменту обрання головою Верховної Ради України. 14 квітня, до речі, було рівно 3 роки. Я говорив тоді і говорю зараз: розпуску парламенту не буде. Я не допущу цього сценарію", – сказав він в інтерв'ю Цензор.нет

"27 травня минає будь–який термін можливий для цього. Бо Конституцією чітко передбачено: за півроку до завершення повноважень Верховної Ради це робити неможливо. І Конституція, і законодавець чітко це передбачили.

Читайте також: Вчителька на уроці агресивно агітувала за Порошенка і обливала брудом Зеленського: повне відео

Отже, я переконаний, що немає ані підстав, ані часу, щоб ті підстави шукати. Звичайно, можливо шукати якісь зачіпки. І це, швидше всього, є концепції, що намагаються розвинути і втілити вірні юристи Януковича – Лукаш і Портнов.

Але парламент – найвищий законодавчий орган держави. Який, правда, вже давно і вперто намагаються демонізувати. І коли сьогодні хтось хоче нанести удар по парламенту, я говорю дуже просто: не дозволю. Не дозволю маніпулювати ні законами, ні Конституцією. Немає жодних підстав – ані політичних, ані юридичних – для того, щоб ставити питання про розпуск Верховної Ради України. І хай вони свої конспірологічні марення і комбінації залишать для свого штабу", – пояснив Парубій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook