Знайшли раніше викрадений символ Луцька. Про це повідомляє поліція Волині.

Читайте також: Двоє неповнолітніх намагались продати луцького "кликуна"

Сьогодні керівник Головного управління Нацполіції у Волинській області Петро Шпига передав начальнику управління туризму та промоції міста Луцької міськради Катерині Теліпській скульптуру кликуна, котрого зловмисник викрав минулого тижня  із сонячного годинника на Театральному Майдані міста.

Злодієві загрожує  кримінальна відповідальність. 

"Завдяки професійним та злагодженим діям співробітників Луцького відділу поліції цей зухвалий злочин розкрито. Особу зловмисника встановлено. Йому буде оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Після завершення розслідування суд визначить правопорушнику міру покарання", – повідомив начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига.

Читайте також: У центрі Луцька, в нещодавно облаштованому сквері, невідомі розтрощили ліхтарі

Санкція статті передбачає, зокрема, до трьох років позбавлення волі.  

"Ми вірили, що символ повернеться в місто. Приємно, що поліцейські дійсно стоять на захисті безпеки громадян та правопорядку. Дякую поліції, що знайшли й повернули місту цінну для кожного з нас скульптуру луцького кликуна", – зазначила Катерина Теліпська, начальник управління туризму та промоції міста Луцької міськради.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook