У Києві планується масштабна провокація у православних церквах Московського патріархату.

Читайте також: "А що, на Волинь труни не йдуть?" – митрополит УПЦ МП звинуватив Україну у війні на Донбасі

Як повідомили OBOZREVATEL патріотично налаштовані священики УПЦ МП, їм почали анонімно телефонувати й попереджати про напади "націоналістичних молодчиків". Йдеться нібито про захоплення 10 церков у столиці.

Однак, як повідомляють наші джерела, під виглядом націоналістів напади планують проросійські сили під керівництвом колишнього регіонала, екс-депутата Київської обласної ради Юрія Цікаленка, відомішого у кримінальних колах як "Юра Качок". На умовах анонімності священики повідомляють, що зараз він займається охороною Києво-Печерської та Почаївської лавр.

За інформацією ЗМІ, за часів Євромайдану Цікаленко очолював так званих "тітушок", які здійснювали напади на мирних громадян.

Читайте також: Для церковної еліти: у Зимненському монастирі на Волині виявили гелікоптерний майданчик (відео)

Відомо, що Юрій Цікаленко склав із себе повноваження депутата від Партії регіонів у 2014 році і поїхав у Москву. Однак після раптового закриття кримінальних справ проти нього в Україні, повернувся у Київ.

Нині генеральний прокурор України Юрій Луценко раніше заявляв, що в біографії Цікаленка – низка діянь, які підпадають під безліч статей Кримінального кодексу. "Створюється враження, що це один із яскравих представників сицилійської мафії", – зазначав Луценко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter