Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальну справу через відмову прем'єр-міністра України обмежити експорт медтоварів для запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: Гончарука "застукали" в економ-класі літака Варшава-Київ (фото)

Про це повідомляє пресслужба САП.

Кримінальне провадження зареєстровано за фактом можливої службової недбалості службовців Кабінету Міністрів України.

Як зазначається, за інформацією, викладеній на сайті одного з інтернет-видань України, службові особи Кабінету Міністрів України проявили службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків.

Читайте також: Новий міністр економіки Петрашко "забув" задекларувати будинок під Києвом, квартиру в Москві та два авто

Відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретар Ради Національної безпеки та оборони України на адресу прем'єр-міністра України скерував листи про обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на короновірусну інфекцію COVID-19.

"Однак службовці КМУ, неналежно виконуючи свої обов'язки, вищевказаних заходів так і не вжили", – кажуть у САП.

23 березня 2020 року відомості про можливе вчинення правопорушення внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 367 КК України. Досудове розслідування здійснюватиме Державне бюро розслідувань. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook