До закінчення строку тримання Надії Савченко під вартою залишається менше п'яти годин. Вже четвертий день поспіль Шевченківський суд столиці не може розглянути клопотання прокуратури про продовження їй запобіжного заходу.

Читайте також: Савченко обматюкала та грубо облаяла суддю під час засідання

Про це повідомляє УНН.

Затягуванню судового процесу сприяла застосовна адвокатами практика відводів суддів, прокурорів, неявка захисників Савченко в суд, і як наслідок, їх зміна, надання додаткового часу на ознайомлення з матеріалами справи та інше.

Кілька годин тому стало відомо і про "мінування" Шевченківського суду. Поліція намагалася евакуювати людей, в засіданні була оголошена перерва, але вибухівку так і не знайшли.

Клопотання про продовження запобіжного заходу розглядає слідчий суддя Володимир Бугіль, який сьогодні вранці дав новим адвокатам Савченко годину на ознайомлення з матеріалами справи, а потім – ще дві.

Сторона звинувачення впевнена, що Савченко і її адвокати навмисно затягують процес, щоб їх підзахисна опинилася на волі.

Читайте також: Савченко написала листа Путіну із проханням звільнити політв'язнів

"Савченко повідомляла про прибуття захисників до 13 години і вони не з'явилися. Це затягування процесу розгляду даного клопотання", – сказав прокурор.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter