Відомий луцький забудовник Олександр Князєв, який у час передвиборної гонки на Волині постійно відрікався від своєї політичної кар'єри та вперто заявляв, що не збирається балотуватись ні в яку з місцевих структур, адже йому вистачає його будівельної кар'єри.

Читайте також: Сепаратисти, куми, шахраї, рейдери, пройдисвіти: хто отримав чи купив місця у партії "Слуга народу"?

Проте, не так все насправді, як здається. Як виявилось, Князєв встиг пропихнути собі угодних людей – своїх друзів у різні політичні партії та на різні рівні місцевих виборів, аби тримати "руку на пульсі" та брати "активну участь" у житті міста та області. Адже з залученням місцевих коштів можна продовжувувати будувати і надалі свої житлові комплекси.

Про це пише Василь Ващук у групі "Луцьк Європейський".

"Бізнесмен Олександр Князєв – і швець, і жнець, і на дуді грець. Він і будує, і благодійністю займається, і в фейсбуці бізнес-мудрості вчить. Його активність у соцмережах стала причиною для запитань, чи братиме він участь у місцевих виборах-2020. Проте Олександр Князєв відрікався від політичної кар’єри. Відрікався, але тримав в цей час дулю в кишені, бо:

1. Відразу троє працівників бізнесу Князєва балотуються у Волинську обласну раду від партії "Слуга народу". Першими номерами у територіальних списках. Це Олег Шмарук (перший номер в окрузі №3), Оксана Лозинська (перший номер в окрузі №5) та Андрій Довгий (перший номер в окрузі №8). Чи були ці місця куплені, чи партія віддала їх на громадських засадах – можна лише здогадуватися.

2. Ще троє працівників бізнесу Князєва балотуються в Підгайцівську громаду від "Слуги народу".

3. Посади майже в усіх цих кандидатів некерівні – секретар, бригадир, агент з постачання тощо. Тобто можна сміливо припустити, що їх попросили балотуватися.

4. Але це ще кінець. Коли почав падати рейтинг "Слуги народу" Князєв встиг заскочити на поїзд "Європейської Солідарності" і відразу двоє "його" людей – бізнес-партнер по ТОВ "Свая" і швагро – балотуються в Підгайцівську громаду по списку партії Порошенка. Цікаво, чи знає про цей "десант" Юлія Вусенко?

Читайте також: Стало відомо, хто "розпиляв" коронавірусні мільйони на Волині від держави

5. Амбіції Олександра Князєва всім відомі, тому політичне лобі в органах місцевої влади йому точно пригодиться. Та й локальні проблеми треба вирішувати. Наприклад, в одному з його житлових комплексів нема каналізації, а робити її раніше чи пізніше буде потрібно. Наприклад, з залученням коштів місцевих бюджетів – обласного або громади.

ДумайТЕ! І голосуйТЕ!" – йдеться в дописі.

Хоча Олександр Князєв називає себе місцевим забудовником і натхненником проєкту ЖК "Сімейна фортеця". Спосіб життя, який він веде, автомобілі, на яких їздить, не відповідають тим доходам, які він міг би отримати від будівництва. У 2020 році Олександр Князєв придбав собі премію "Будівельник року" в рамках премії "Люди року 2020. Волинь".

Цього року будівельник подарував будинок у Боратині багатодітній родині "за сприяння Президента", чим, очевидно, і розплатився за прохідні місця в раду. Крім того, джерела в правоохоронних органах розповідають про те, що наприкінці 90-х у нього були тісні зв’язки з криміналітетом міста Ростов-на-Дону (Росія), звідки він сам родом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook