У Києві проводитимуть інспекції та каратимуть за порушення карантину. Про це написав у Facebook заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Панталєєв.

Читайте також: На Волині зросла кількість хворих із підозрою на коронавірус

"У нашому місті 74 особи мають підтвердження інфікування COVID19. Але досі не всі усвідомлюють значення слова КАРАНТИН і відповідальність. Карантин – це не канікули і не відпустка з шашликами. За його свідоме недотримання – штраф", ‒ написав заступник Кличка.

За словами Петра Панталєєва за порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Це штраф ‒ від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (неоподатковуваний мінімум – 17 гривень).

Читайте також: Розповіли, як контролюють волинян, які повернулися з-за кордону

Крім того, багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень.

Нагадаємо, що 25 березня Уряд вирішив ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України. Також ще на 30 днів скрізь продовжили карантин.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook