Поблизу Луцька виявили поля зі зливами Рожищенського сирзаводу. Це, ймовірно, ще одне джерело смороду.

Читайте також: Неподалік Луцька виявили ймовірне джерело смороду (фото)

Про це повідомляє пресслужба КП "Луцькводоканал".

У Луцьку триває робота над виявленням джерел смороду, що при певних погодних умовах накриває цілі мікрорайони міста. Одне із джерел вдалося віднайти 2 липня при виникненні специфічного неприємного запаху в повітрі.

Працівники КП "Луцькводоканал" та відділу екології Луцької міської ради при перших проявах смороду здійснили обстеження територій задля виявлення джерела. Запах мав певні відмінні характеристики, оскільки містив складник гнойових відходів і додаткових хімічних елементів. Тому за напрямком вітру, який учора був західним, а також із розповідей очевидців виявили, що досить різкий і неприємний сморід виникає від так званих полів фільтрації Рожищенського сирзаводу. Ці поля займають велику площу, мають специфічний неприємний запах, який особливо посилюється у спеку і підвищену вологість.

Порушення нещодавно зафіксоване і в районі вулиці Мамсурова, де було здійснено самовільний і незаконний скид несанкціонованих стоків транспортним засобом, який не має дозволів на використання точки зливу КП "Луцькводоканал".

Працівниками підприємства уже встановлено маркування транспортного засобу і його місце перебування, подані клопотання в поліцію і муніципальну варту для виявлення власника і застосування штрафних санкцій, щоб попередити самочинні скиди невідомих речовин в каналізацію.

Неподалік Луцька знайшли нове джерело смороду – поля зі зливами сирзаводу. ФОТО

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook