На Волині, у ставку поблизу села Башлики Ківерцівського району масово вимерла уся риба.

Читайте також: У місті на Волині в озері вимерла уся риба (фото)

Про це Суспільному розповів місцевий житель Володимир Гламазда.

Місцеві викликали поліцію та екоінспекцію. Опівдні на березі водойми у селі Башлики зібралися селяни. Місцевий житель Володимир Гламазда розповів: про те, що у ставку загинула риба, дізнався о шостій ранку.

"У зв’язку з тим, що без усяких дозволів на користування здійснили, на нашу думку, несанкціонований скид води дуже швидко і риба залягла і замор риби стався. Щука дика, аборигенна риба, карасі, плотва, карпи, окуні, вся риба лежить", – каже Володимир Гламазда, житель села Башлики.

"Це виходить злив води і це пропадає в нашого орендатора тисячі малька, яка мала б бути в річці, це називається дика риба, а по закону вона повинна бути випущена в річку, а вона вся пропала, задихнулася. Вона зараз вся побіжить в річку Путилівку, ось ця мертва риба", – поділився Олександр Лебідь, житель села Башлики.

Тамтешні стави у користуванні ТзОВ "Цуманьриба".

"Почали вже сьогодні ловити рибу. От дивіться діти, лізуть у воду, мотлошать, риба йде на мул. Вони вже ціле літо її виловили. Так не можна заважати господарській діяльності. Ну відійшли карасі малесенькі, щука, це дуже така примхлива риба.Ми собі вороги? Чи ми щось гірше хочемо собі чи державі? Податки платимо, все, а що вони хочуть, я не знаю. Низький вміст кисню, через що і стали спускати рано, побачили, що є відходи карася, через що треба було спустити", – говорить Людмила Попик, орендує ставки, директорка ТзОВ "Цуманьриба".

Читайте також: На Волині у річці масово гине риба (відео)

"Коли ми приїхали на місце події, побачили достатню кількість місцевих жителів, як дорослого населення, так і неповнолітніх, які стоять на березі, заходять у водойму. Були опитані дві сторони конфлікту, будемо приймати відповідне рішення. На рахунок мору будемо розбиратися в подальшому, бо на даний час неможливо чітко сказати причину цього", – розповів Валерій Лук’янчук, інспектор Ківерцівського відділу поліції.

Скільки риби загинуло і причину мору у ставках села Башлики з’ясовує екоінспекція, розповів телефоном заступник керівника обласного управління екології та природних ресурсів Сергій Шеремета.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook