У Луцьку створили робочу групу щодо визначення доцільності експлуатації фонтану "Фігурний "Квітка" на проспекті Волі, яка вирішить, що робити з водограєм – реконструювати, капітально відремонтувати чи знести.

Читайте також: У Центральному парку Луцька створили нову арт-інсталяцію

Про це у коментарі розповів директор КП "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк, пише ВолиньРost.

За словами очільника водоканалу, виникла гостра потреба вирішити долю фонтану "Квітка", адже виникали проблеми у питаннях його роботи, безпеки та естетики.

"У нас є люди, які бажають робити селфі, піднімаються на ті квіти. Вони вже механічно пошкоджені. Гранітні плити відпадають, усе зношене. До того ж, у тому місці є серйозні пориви на мережі водопостачання", – відзначив Віктор Гуменюк.

Читайте також: У Луцьку оновлять сквер біля школи №22

Так, спеціалісти провели технічне обстеження водограю на проспекті Волі від фундаментів до електромережі і благоустрою, напрацювали технічний звіт і відповідні рекомендації. Згодом робоча група повинна розглянути звіт і вирішити долю фонтану.

"Дії можуть бути такі: реконструкція, капремонт, знесення. Кожен з варіантів потрібно зважити. Треба також, щоб на ту локацію подивилися й архітектори з професійної точки зору, бо там не лише "Квітка", а цілий каскад фонтанів. Як на мене, їх забагато, враховуючи те, що невдовзі запрацює новий фонтан на Театральному майдані. Перед парком достатньо одного фонтану. Складність полягає ще й у тому, що граніт, мармур, із яких зроблений водограй, варвари кожного дня обписують, пишуть рекламу наркотиків. А вивести з граніту напис балончиками фактично неможливо. І навіть якщо розглядати можливість зробити "з нуля" гранітний фонтан, то він там три місяці й не простоїть, буде спартачений написами. Тому або реконструкція, або знесення", – вважає директор "Луцькводоканалу".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook