Перевірка бізнесу в Луцьку інспекцією з праці повинна мати закритий плановий характер, вважають в Луцькій міській раді, аби на інспекторів не було тиску й недобросовісні підприємці не змогли приховати працівників, які офіційно не працевлаштовані.

Читайте також: У Луцьку демонтують незаконні термінали самообслуговування

У зв’язку з цим, виконувач повноваження Луцького міського голови Григорій Пустовіт видав розпорядження "Про зупинення рішення Луцької міської ради від 14.05.2018 № 41/4".

Читайте також: Депутат Луцької міськради спробував дешево попіаритись на темі муніципальної варти

Коментуючи рішення, Григорій Пустовіт пояснив, що це дасть для громади.

"Після того, коли на сесію було винесено та ухвалено рішення № 41/4, я ще раз уважно все перечитав і дійшов висновку, що так не повинно бути, аби інспектори праці планували свою діяльність і кожен підприємець мав змогу знати та очікувати, коли до нього прийде перевірка. Це може викликати тиск на інспектора, аби він не виявляв порушення, не проявляв активності та принциповості. З іншого боку, підприємці, які працюють в тіні, зможуть приховати своїх людей, давши їм вихідний чи вжити якісь інші заходи.

Я вважаю, що такі відвідини повинні мати закритий плановий характер, аби бізнес не знав, коли буде перевірка для ознайомлення з їхньою роботою. Тому нагадую підприємцям, що штраф за виявлення офіційно непрацевлаштованого працівника (без трудового договору) – понад 100 тисяч гривень. Варто легалізовувати своїх працівників, сплачувати податки та наповнювати бюджет міста і не ризикувати своїми коштами", – наголосив Григорій Пустовіт.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter