Немає жодної сучасної жінки, яка хоча б раз, та й не скористалась цим косметичним засобом. Що варто знати про помаду, щоб не лише забезпечити собі більш привабливий вигляд, але й не нашкодити власному здоров’ю та красі.

1. В гарній, зволожуючій помаді, повинні бути присутні такі компоненти, як трояндовий, карнаубський та бджолиний віск. До її складу також повинні входити мигдальна олія, масло ши і какао, пише "Більше. ком".

2. Хімічну помаду (не з натуральних інгредієнтів) вирахувати не складно. Якщо після використання цього косметичного продукту ваші губи стають сухими і починають тріскатися – знайте, ви користуєтеся поганою помадою. У цьому випадку рекомендуємо її негайно змінити. Вибирайте помаду, до складу якої не входять гліцерин і вазелін. Якщо вони все-таки присутні, то повинні значитися в кінці списку, тобто бути присутні в композиції в мінімальних долях.

3. Візуально збільшити губи допоможе ментоловмісна помада. До її складу входять м’ята і масло ментолу. Саме вони забезпечують приплив крові до ваших губ – від цих інгредієнтів губи насправді трішки збільшаться, це додасть привабливої припухлості та сексуальності вашим устам.

Читайте також: Як правильно чистити зуби: поради екпертів

4. Існує думка, що якщо користуватися яскравою помадою, то власний пігмент губ з часом вицвітає. Це велике перебільшення. Однак часте і тривале використання такої помади може призвести до того, що губи можуть змінити свій натуральний відтінок. Пов’язано це з тим, що під нанесеною помадою все ж ускладнюється дихання шкіри на цих ділянках, і в тканинах порушується кровообіг, що й призводить до збліднення губ. Проте, не варто через це відмовлятися від помади. Таке трапляється далеко не в кожному випадку, і якщо ви підберете помаду з якісним та натуральним складом, це взагалі навряд чи відбудеться чи продовжить відбуватись.

5. Помада вважається органічною у тому випадку, якщо в ній міститься не менше ніж 85% натуральних компонентів. На етикетці ви побачите позначку "біо" або "органік".

6. Жінкам губна помада надає впевненості в собі. Вченими були проведені дослідження, які показали, що ті жінки, які щодня користуються губною помадою, мають гарну осанку. Ще цікавіший факт: дами, які користуються помадою, виявляється рідше мають проблеми з хребтом.

7. Близько 4,5 кілограм помади з’їдає жінка за все своє життя. А чоловіки – приблизно 1,5 кілограми. Здогадайтесь чому?

8. Не всі знають, що помада зберігається 1,5 – 2 роки. Після того, як герметичність упаковки порушена, використовувати засіб рекомендується не більше ніж 5 – 6 місяців. Якщо ви помітили, що змінився запах помади, або її структура, слід негайно замінити косметику. Якщо користуєтесь простроченим продуктом, ви ризикуєте дістати ураження шкіри – подразнення, сильного почервоніння, висипки та тріщин.

Читайте також: Які медикаменти приносять шкоду організму людини


9. Від ультрафіолету вас не врятують блиск для губ і глянцева помада. Ці засоби мають лише здатність краще відбивати світло. Для захисту використовуйте косметику з сонячним фільтром SPF 15.

10. Не забувайте стежити за чистотою помади. Класичний косметичний засіб має футляр, що викручується, у який легко проникають різні бактерії. Кремова губна помада – варіант більш гігієнічний, особливо якщо її наносити одноразовими пластиковими шпателями. Розумійте, що від чистоти вашої помади залежить ваше здоров’я загалом, а не лише губ, адже якась частка помади все рівно разом зі слиною потрапляє всередину вашого організму.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter