Вибір алкоголю може розкрити найцікавіші сторони характеру людини. Відомий психолог Марія Фабрічева розповіла УНН про те, які таємниці особистості людини може розкрити його улюблений алкоголь.

Читайте також: Лікар розповіла, чи захищають від коронавірусу алкоголь, часник і цибуля

"Найголовніше − пити алкоголь зі сторони здорового глузду і не зловживати, оскільки у малих дозах напій додає смаку, характеру і настрою певній події і ситуації", − підкреслила психолог.

На думку Фабрічевої, вибір алкоголю і характер людини має стійкий взаємозв'язок.

Текіла

Текіла асоціюється із людьми вибуховими, активними, які люблять вечірки. Це напій, який розбурхує кров, включає настрій. І людина, яка обирає текілу, любить веселий, яскравий, карнавально−фестивальний спосіб життя.

Коньяк

Обирають коньяк чоловіки або жінки у певному віці і статусі, які люблять спокій, умиротворення. Їм подобається рефлексувати і подумати за чаркою коньяку про щось таке глибинне, глибоке і посмакувати цей напій. Любов для них − як смачне смакування того чи іншого напою.

Вино

У свій час вважалося, що вина − це найбільш жіночий напій. Я з цим не погоджуся, тому що є поціновувачі вина і серед чоловіків, які розбираються у винах, знають, як їх обирати і кому яке вино дарувати. І саме цінитель вин − чоловік − це пристрасний, яскравий, харизматичний, можливо трошки маніпулятор, але з дуже великим інтересом до жінок. У хорошому та найкращому розумінні цього слова − з інтересом і повагою до жінок.

Жінки, які розбираються у вині, − цінительки прекрасного, адже це напій мистецтва. Вони знають, до якої страви і яке вино подати, а значить знають, як приймати гостей, як вести переговори, як починати їх і закінчувати. Це жінки-комунікатори, яким подобається смак життя − тонкий, ароматний, терпкий, У залежності від складу вина.

Шампанське

Цей напій асоціюється зі святом. Відповідно, його обирає людина-свято. У нас у культурі до шампанського відносяться як до святкового напою, ніж як до напою, який може говорити чітко про характер.

Горілка

А ось цей напій говорить дуже багато про характер людини: суворий, потужний, сильний, авторитетний і авторитарний. У горілки дуже багато поціновувачів в Україні. Тому навіть існує переконання, що слід пити алкоголь 40 градусів і вище, адже саме такий найбільш корисний для здоров'я.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook