Про користь води для організму знає кожна людина. Але що станеться з нашим тілом, якщо щодня випивати три літри рідини?

Читайте також: В Україні заборонили відомий протизапальний препарат

Про це розповідає Народна правда.

Прискориться метаболізм

Як стверджує відомий експерт в області здорового способу життя Хайді Пауелл, всього 500 мл води, випитої протягом години, здатні прискорити обмін речовин на 30%. А це може призвести до природної втрати ваги. Такий ефект пов’язаний з дією на організм водорозчинного ферменту ліпази, який допомагає спалювати жир.

Підвищиться ефективність тренувань

Вода необхідна для нормального функціонування клітин, ось чому важливо заповнювати запаси рідини під час тренування. Як показують дослідження, зневоднення знижує ефективність тренувань і негативно позначається на продуктивності людини. Якщо ви будете ігнорувати спрагу під час занять спортом, то можете зіткнутися з судомами, занепадом сил і іншими неприємними симптомами.

Зникнуть набряки навколо очей

Експерти вважають, що кількість випитої рідини прямо пов’язане з виникненням набряків навколо очей. Такий симптом найчастіше виникає через високий вміст натрію в їжі. Якщо при цьому не пити воду, то наслідки для організму можуть бути плачевними. Адже зайва рідина буде не виводитися з організму, а затримуватися в ньому, сприяючи появі набряклості в області очей.

Читайте також: В Україні заборонили популярні ліки від високого тиску

Скоротиться кількість калорій в раціоні

Персональний тренер Кара Гріффін зазначає, що вода здатна замінити солодкі напої. Крім цього, важливо пам’ятати, що рідина міститься в більшості продуктів, які ми їмо. Наприклад, кавун, диня і огірки більш ніж на 90% складаються з рідини. Тому вживання таких напоїв заповнює водний баланс в організмі.

Якщо ви хочете схуднути, їжте менше продуктів з високим вмістом солі. Адже вони не тільки погіршують наш зовнішній вигляд, але і підвищують апетит. Чим менше солі ви вживаєте, тим краще очищається ваш кишечник, а тіло позбавляється від токсинів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook