Масштабні обшуки на Волині. Правоохоронці наробили рейваху у фіскальній службі. Слідчі дії тривали майже цілий день, а речник Державного бюро розслідувань зробила гучну заяву, що волинські фіскали причетні до корупційних схем з розмитнення автомобілів. Назвала й суму збитків для державного бюджету – майже 200 мільйонів гривень. Згодом на офіційному сайті Головного управління ДФС у Волинській області оприлюднили інформацію, мовляв ніяких документів у них не вилучали і нікого не затримали.

Читайте також: Волинська митниця отримала нового керівника

Як виявляється нічогоу ДФС не сталося. Податківців ніби й не трусили, а корупційних схем ніби й не було. 10 липня з самого ранку фіскальна служба працює у штатному режимі, нічого не нагадує про обшуки.

Нагадаємо, співробітники управління захисту економіки та Державного бюро розслідувань з подачі Генпрокуратури проводили обшуки у ДФС Волині, окрім цього слідчі дії проходили на фірмах, які пов'язані з митницею та податковою, а також за місцем проживання окремих посадовців. Відвідали правоохоронці чотирнадцять адрес. У ДБР заявили, що слідчі викрили незаконну схему з несплати податків та розмитнення автомобілів, яку курували посадові особи фіскальної служби області. Зокрема після розмитнення транспортних засобів юридичні особи (імпортери) виписували документи на їх реалізацію кінцевому реальному споживачу (здебільшого фізичній особі). Згодом здійснювався повторний продаж автомобіля за підробленими документами.

Читайте також: У волинських податківців вилучають валюту, печатки та номерні знаки (фото)

Журналісти поцікавилися у податківців чи є на робочому місці голова Фіскальної служби Волині Світлана Савчук, адже з'явилася інформація, що жінку було затримано. Виявилось, що вона на робочому місці.

Світлана Савчук переконує, документів у них не вилучали, вони віддали самі їх. І запевняє: нікого з працівників фіскальної служби Волині не було затримано.

У Державному бюро розслідувань зазначають, що обшуки були. І навіть вилучали документи. Зрештою саме у ДБР повідомили про масштабну корупційну схему, в якій замішані податківці. І хоча кримінальне провадження є, нікого досі не затримали і підозри не оголосили.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook