Начальник митного поста "Устилуг" Волинської митниці ДФС Олександр Оникійчук, який оскандалився на всю Україну побиттям журналістів на свій день народження не володіє жодною нерухомістю і транспортними засобами, однак безкоштовно користується чужим автомобілем та житлом.

Читайте також: Жорстоко побили та погрожували фізичною розправою: на Волині митники напали на журналістів, які виконували завдання (відео)

Згідно з його е-декларацією за 2015 рік, єдина нерухомість в сім’ї належить його синові Максиму Оникійчуку – квартира у Вінниці площею 73,6 кв. м. Також дружина митника Олена Оникійчук володіє Toyota Auris 2011 року випуску.

Водночас син Олександра Оникійчука Максим оприлюднив в Instagram відео, де він їздить на білому BMW з підписом: "Папуля дал полетать".

У коментарі "Наші гроші. Львів" Олександр Оникійчук пояснив, що BMW X5 2012 року випуску належить його другові. За його словами, у робочі дні він користується службовим автомобілем, а у вихідні друг Олександр Румянцев дає своє авто. Факт користування чужим BMW X5 жодним чином не відображено в е-декларації митника. Водночас в реєстрі МВС, який наразі працює в тестовому режимі, не вдалось знайти жодного Олександра Румянцева (у тому числі Рум’янцева), який би володів BMW X5.

Після звернення за коментарем Максим Оникійчук закрив свій профіль в Instagram.

Читайте також: Скандал на Ягодині: волинські митники пропустили до Польщі 500 кг бурштину

Також Олександр Оникійчук пояснив, що у Володимир-Волинському він живе у квартирі, яку безкоштовно надали друзі. Їх ім’я він назвати відмовся.

За 2015 рік Олександр Оникійчук задекларував 66 тис. грн заробітної плати на митниці, його син – 9,6 тис. грн стипендії, а дружина – 47,4 тис. грн зарплати від Вінницької центральної районної клінічної лікарні. Незважаючи на доволі невисокі доходи, згідно з реєстром МВС, 24 грудня 2016 року Олена Оникійчук стала власницею Toyota Corolla 2016 року випуску, ціни на які стартують від 485 тис. грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook