У центрі Києва з-під обсервації у готелі "Козацький" втекли понад 60 громадян, які повернулися з-за кордону. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "112 каналу", пише ТСН.

Читайте також: Відсьогодні волиняни, які повертатимуться з-за кордону, проходитимуть обов'язкову обсервацію

"Є певні законодавчі неточності. Ми не можемо людей утримувати силоміць. Треба, щоби наші громадяни розуміли важливість власної відповідальності за те, що якщо вони заражені вірусом і заразять когось іще, у такому разі вони будуть піддані кримінальній відповідальності – за 325 ст. Кримінального кодексу", – наголосив він.

За його словами, втікачами виявилися пасажири спецрейсу з Катару, який прибув до столиці днями.

Водночас Геращенко у відповідь на запитання, як людям вдалося піти з готелю, запевнив, що силові дії до них не застосовувалися.

"Кожен, хто вийшов з обсервації самовільно, буде сплачувати штраф – 17 тисяч гривень. Покарання за порушення правил обсервації. Просто деякі громадяни дуже багаті, якщо порівняти з більшістю населення України, можуть собі дозволити сплачувати штрафи за кожен вихід з-під обсервації. За тими, хто втік одного разу, буде контроль постійний. Будуть сплачувати по 17 тисяч за кожен вихід", – додав він.

Читайте також: Зеленський підписав закон про забезпечення лікування коронавірусу: що він передбачає

Зазначимо, що відсьогодні, 1 квітня 2020 року, з 16:00 усі громадяни, які в’їжджатимуть на територію Волинської області, зобов’язані проходити обов’язкову двотижневу обсервацію

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook