Під час оглядів "УкрТрансБезпека" враховує стан автобуса та умови праці водіїв, пише "Сьогодні".

Читайте також: Волиняни скаржаться на водія маршрутки, який ледве не спричинив жахливу аварію

В Україні почалися масові огляди маршруток, у результаті яких перевізників будуть штрафувати або позбавляти ліцензій.

У повідомленні наголошується, що одна з головних цілей рейдів – знизити кількість ДТП за участю громадського транспорту. Так, щороку міські автобуси потрапляють приблизно у 2,5 тисячі аварій, в яких гине близько 180 людей. Ще близько півтори тисячі отримують травми.

При цьому пасажири, які не отримали квиток, коли сідали в маршрутку, фактично навіть не застраховані. У разі аварії вони не зможуть претендувати на страховку. Це є одним з предметів перевірок, чи видають маршрутники квитки.

Також перевіряються аптечки і вогнегасники. Останні, як правило, виявляються занадто малими для автомобілів цього класу.

Читайте також: У місті на Волині велосипедист в'їхав у маршрутку з людьми

Відповідальність за всі порушення несе перевізник. Після розгляду справи інспектори виносять рішення.

"Це може бути, як штрафна санкція, так і попередження про недопущення у подальшому подібних порушень", – каже головний спеціаліст відділу державного контролю київського міжрегіонального управління "УкрТрансБезпеки" Юрій Торохтій.

Крім того, звертають увагу на кількість ДТП, що сталися протягом останніх трьох років, порушення режиму праці та відпочинку водіїв на стан автобусів. Таким чином хочуть запобігти критичним ситуаціям на дорогах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook