Ситуація навколо вакцинації проти кору на Волині залишається гострою. У Ковелі з 11 лютого учні без щеплень не можуть відвідувати уроки. Як бути батькам дітей, яким вакцинація протипоказана?

Читайте також: У районі на Волині 18 осіб захворіли на кір

Ковельчанка Галина Стасюк – мама учениці, яку не пустили на заняття у школі. А все тому, що в дівчинки відсутнє щеплення проти кору. 

"В мене дитина непривита. З неділі сказали, що її в школу не пустять. Тому що сказали, що треба робити прививки. Дитина – на інвалідності, дитина хворіє довгий час і в виписках пишуть крізь: "Протипоказ", – каже мама дівчинки.

Читайте також: У місті на Волині новий спалах кору, дорослих закликають робити щеплення

Жінка звернулась до заступника Ковельського міського голови Ігоря Прокопіва – чому її дитину не допускають до занять і що з цим робити?!

"От в мене дитина – невакцинована. Сказали, щоб в школу не приходила. Що робити? Проводити вакцинацію. А, якщо не можна вакцинацію? Якщо є ризики, протипоказання? Там в законі чітко написано – збираються лікарі, роблять певні заключення, лікарі можуть дати дозвіл відповідно до чинного законодавства", –посилається на законодавство заступник ковельського міського голови Ігор Прокопів .

Він зустрівся з директорами шкіл і медичними працівниками. Ось, як пояснює таку необхідність: "Ви почитайте 15-ту статтю закону і побачите: там написано і чітко вказано, що не дозволяється відвідування навчальних закладів дітям, які не пройшли календарних щеплень".

Батьки дітей, яким щеплення протипоказані у відчаї – адже за позитивну реакцію на вакцину ніхто з лікарів чи влади не відповідає, і система дистанційного навчання ще не налагоджена. То ж як таким учням здобувати освіту – невідомо.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook