Нещодавно Волинь сколихнув черговий шкільний скандал. Зокрема, у Камінь-Каширському районі молода вчителька місцевої школи Світлана Іщик під час уроку дозволила собі некоректно повестися з учнем 9 класу Владиславом Луциком. Вона пообіцяла, що за поведінку хлопця, як покарання, змусить його поїхати на війну, до батька.

За школяра вступився його рідний дядько, який розмістив емоційну, гнівну статтю у місцевій районній газеті "Полісся" надавши інциденту суспільного розголосу. Це неабияк обурило мешканців району та Волині, адже таке говорити дитині, батько якого щодня дивиться смерті у вічі, неприпустимо. Однак, дирекція школи заявила, що висновок з цієї історії простий і буденний: в усьому цьому винні діти. Чиновники, адміністрація школи, керівництво відділу освіти в особі Віктора Пася, сидячи в своїх кабінетах, вдають, наче б нічого не сталося. Так, для директора школи Івана Решетовського це, цитую, “плітки і чутки людей, брехня і видумка дітей”. Для вчителя, який виголошує патріотичні фрази — це віра в себе і безкарність. Голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук поспішно заявив, що конфлікт вичерпано, бо педагог вибачилась перед підлітком,а також їй вже оголосили догану і  "помахали пальчиком". Очільник району Валерій Дунайчук також заявив, що рідний дядько ображеного школяра не є його офіційним представником, а з мамою вдалося досягнути порозуміння і претензій до вчительки у неї більше немає. 

Нагадаємо, що нещодавно сина загиблого атовця Сергія Гулюка водій вигнав з маршрутки «Шацьк-Луцьк». Це викликало неабиякий резонанс серед волинян. Вибачатися перед родиною Героя змушений був не тільки водій маршрутки, а й губернатор області Володимир Гунчик.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ