Польські прикордонники уже вдруге за тиждень затримали нелегальні вантажі бурштину, котрий пропускає митний пост "Ягодин".

Читайте також: Військова прокуратура проводить обшуки на митному посту "Ягодин"

Як повідомляє офіс митно-фінансової служби в Любліні, митники пункту пропуску "Дорогуськ", виявили понад 400 кілограмів бурштину, вартістю близько 8 мільйонів злотих (54 мільйони гривень", котрий знову ж таки пропустили волинські митники.

Контрабанду виявили співробітники Державної податкової адміністрації при перетині кордону в м. Дорогуськ. Повідомляється, що це рекордна партія бурштину, яку затримали на польському кордоні за декілька років.

Працівники одного з департаментів митниці при перетині кордону направили вантажівку на рентген і при обшуку між мішками з легально ввезеними товарами в напівпричепі офіцери виявили 400,45 кг бурштину, який водій намагався контрабандним шляхом провезти в Польщу без сплати податків. 

В мішках був як сирець, так і якісні оброблені зразки – рідкісні та великі. Водій транспортного засобу, громадянин України, стверджував, що нічого не знав про незаконний вантаж і всіляко заперечував свою провину. Триває слідство.

Читайте також: Гра, яка всіх влаштовує: Волинська митниця "поплакалась" через скандал з 1300 кг бурштину

Як повідомляють польські митники, це рекордна партія бурштину, затримана за останні роки польською митницею і казначейською службою. Для порівняння, за весь 2018 рік офіцери Люблінської митниці та казначейства завадили контрабанді 460 кг бурштину.

Нагадаємо, що за останній тиждень це вже другий випадок, коли польські митники виявляють контрабанду бурштину в автівках, які їдуть через волинський пункт пропуску "Ягодин". 24 травня стало відомо, що працівники Департаменту митної дорожньої служби в польському Дорогуську виявили 35-кілограмову партію бурштину, яку чоловік перевіз через пункт пропуску "Ягодин". Необроблене каміння чоловік приховав в паливному баку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook