Скандальний депутат Роман Іванісов, у якого ЗМІ знайшли погашену судимість за зґвалтування, заявив, що не складатиме мандат.

Читайте також: Нардеп від "Слуги народу" виявився ґвалтівником з погашеною судимістю

Про це він повідомив у коментарі "Радіо Свобода".

"Складати мандат не збираюся. А чому я його повинен складати? Я нікого в оману не вводив. Дивіться, приїдуть люди (ми чекаємо фахівців). Я фейки не коментую. Це все фейк", – пояснив Іванісов.

За його словами, історія із знайденою судимістю, а також із тим, що Іванісов не закінчував ВНЗ, який вказував в офіційних даних, є замовною інформацією.

"Це все замовна інформація. Ви все побачите, коли я оприлюдню всю інформацію. Я вам особисто повідомлю в першу чергу", – сказав депутат.

Він також зазначив, що невдовзі дасть офіційне інтерв’ю.

Нагадаємо, у соцмережах з'явилася інформація, що Іванісов раніше судимий за зґвалтування неповнолітньої. Начебто у 1995 році його заарештували у Запорізькій області. Згідно оприлюдненим даним, за рік суд відправив чоловіка за ґрати на 3 роки та 6 місяців, а потім зменшив строк.

Інформацію підтвердила низка ЗМІ із посиланням на джерела в правоохоронних органах. Водночас офіційного підтвердження цьому досі немає. Так, Генпрокурор Руслан Рябошапка сказав, що в Іванісова ніби є погашена судимість. Втім пізніше в пресслужбі Генпрокуратурі зробили уточнення і спростували заяву Рябошапки. Там наголосили, що перевірка досі триває.

Читайте також: "Зґвалтував за другим разом": з'явилися скандальні деталі про "слугу"-педофіла

Сам Роман Іванісов цю інформацію назвав фейком. Він вже заявив, що на час розслідування призупиняє членство у фракції "Слуга народу". Далі варіантів два: або доведуть, що він не був засуджений за зґвалтування неповнолітньої, і він повернеться у партію, або ж факт підтвердиться – тоді фракція наполягатиме, щоб Іванісов склав мандат. Як пояснив голова фракції "Слуга народу" перевірка триває так довго, адже можливий злочин був скоєний давно, і відомості про нього зберігаються на папері. 

Жертва зґвалтування підтвердила участь Іванісова та розповіла подробиці злочину. Ґвалтівників було четверо, серед яких син мера Бердянська, справу намагалися зам'яти, а жінку почали цькувати. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook