В.о. ректора Луцького національного технічного університету Петро Савчук під час вибору делегатів на голосування подав безальтернативні списки кандидатур, в яких є лише "його" люди, які однозначно підтримають Савчука на ректорських виборах. Відзначимо, що право голосу на виборах ректора матимуть науково-педагогічні працівники (75%), студенти (15%) та представники від навчально-допоміжних та адміністративно-господарчих підрозділів університету (10%). Саме останніх підібрали таким чином, щоб вони підтримали Петра Савчука.

Читайте також: "Майбутнє НЕ розпочалося 2015 року": звернення працівників ЛНТУ щодо діяльності скандального ректора Савчука

Про це повідомляє ІА "Волинські новини", посилаючись на власні джерела.

Сьогодні зібрали всі відділи ЛНТУ, включаючи прибиральниць та обслуговуючий персонал, які зовсім не причетні до освітнього та наукового процесів. Працівників розсадили у трьох аудиторіях.

Після реєстрації учасникам оголосили заздалегідь підготовлений список кандидатів, які мають бути делеговані від відділів на вибори ректора. Кількість запропонованих кандидатів повністю відповідала квоті, тому вона була фактично безальтернативна.

Присутні мали право пропонувати свої кандидатури для внесення в бюлетні, але це уже ні на що не впливало.

Читайте також: Скандальний ректор луцького вузу займається підкупом виборців

Відповідно, обираючи делегатів, працівники ЛНТУ фактично не мали альтернативи, підтримуючи людей, які подав Петро Савчук.

ІА Волинські Новини повідомили, що до списків обирали керівників відділів та людей, які точно підтримають Петра Петровича на виборах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook