Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнули до відповідальності суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка через наявні скарги на нього.

Читайте також: Зеленський призначив суддю на Волині

Відповідне рішення ухвалили на засіданні учора, 15 липня, повідомляє сайт Вищої ради правосуддя, пише Волиньpost.

Повідомляють, що розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргами приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Ірини Бондар та Луцької місцевої прокуратури Волинської області, вирішили притягнути суддю Ковтуненка до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця.

Зауважимо, що раніше Вища рада правосуддя повідомляла про відкриття дисциплінарної справи щодо судді Віталія Ковтуненка, оскільки приватний нотаріус Ірина Бондар поскаржилася на безпідставне затягування ним строків розгляду справи. Зокрема, скаржник зазначала, що провадження у справі відкрили 7 вересня 2018 року, проте більш ніж за рік суддя Ковтуненко не провів навіть підготовче засідання. Нотаріус також вказувала на інші порушення.

Читайте також: Лучанина, який п'яний на смерть збив жінку, вирішили не тримати під вартою

Інша скарга надійшла від Луцької місцевої прокуратури і подана виконувачем обов’язків її керівника. У скарзі йдеться про те, що суддя зволікав із розглядом протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, у двох справах, безпідставно не допустив до участі прокурора, що призвело до відкладення розгляду цих справ та спливу строків накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, суддя Ковтуненко став відомим на Волині з часів Революції Гідності, коли саджав лідерів луцького Євромайдану під домашній арешт та обмежував участь у мирних зібраннях.

За результатами кампанії "Чесно", Віталій Ковтуненко порушив всі п’ять критеріїв доброчесності: зафіксували причетність його до винесення сумнівних рішень, порушення прав людини, порушення правил професійної етики, кримінальних правопорушень та порушення критерію прозорості статків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook