Стало відомо, скільки у громадському транспорті проводиться транзакцій.

Читайте також: Готівка – незаконна: у луцькому транспорті штрафують "зайців"

Сьогодні під час оперативної наради начальник управління транспорту та зв"язку Володимир Степанов поінформував присутніх про хід впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у місті Луцьку, йдеться на сайті міськради.

Він наголосив, що станом на 13 січня уже видано персоніфікованих та неперсоніфікованих, завантажено мобільний додаток 180 тисяч громадян.

За 13 днів січня придбано 10 тисяч неперсоніфікованих електронних квитків, 212 учнівських, 260 студентських та понад 1000 пільгових.

Крім того, мобільний додаток на свої смартфони уже встановило більше 20 тисяч громадян.

Володимир Степанов зазначив, що щодня у громадському транспорті відбувається більше 70 тисяч транзакцій.

Також завершується тестування системи моніторингу руху громадського транспорту. Нині у мобільному додатку уже видно, як рухаються тролейбуси. До кінця тижня, за словами Володимира Степанова, планують завершити й роботи щодо відображення у реальному часі руху автобусів.

За допомогою мобільного додатку тепер кожен може переглянути, скільки поїздок здійснено, скільки коштів списано, коли і на яку суму було поповнено електронний квиток.

Володимир Степанов зауважив, що уже з усіма перевізниками досягнуто порозуміння і вирішено усі проблемні питання. Нині ж основною проблемою є небажання окремих пасажирів купувати електронні квитки чи встановлювати мобільний додаток. Однак, на маршрутах працюють служби контролю. Зараз вони як штрафують пасажирів, так і попереджують.

Начальник управління транспорту та зв"язку зауважив, що служба контролю працює на маршрутах, які обслуговують Луцьке підприємство електротранспорту, "Санрайз" та ФОП Федік Л.Г. Контролери мають усе необхідне обладнання для перевірки оплати проїзду. Нині інші перевізники теж вирішують, чи самі здійснюватимуть контроль, чи укладатимуть з іншими перевізниками договори на надання відповідних послуг.

У громадському транспорті працює відеоспостереження та встановлено GPS.

Триває робота над запровадженням озвучення зупинок у громадському транспорті.

Наступним етапом, за словами Володимира Степанова, буде запровадження можливості оплати за проїзд банківськими картками.

Читайте також: У місті на Волині невідомі кинули камінь в маршрутку та розбили скло (фото)

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що особливих проблем з електронним квитком нема. Є випадки, коли водії беруть готівку за проїзд. Це є порушенням. За його словами, трапляються випадки коли не працюють валідатори і тоді водій має зупинитися і викликати службу підтримки, але вони продовжують рух і беруть готівку. Це неправильно.

Також нині на маршруті № 9 та 9а нема перевізника. Григорій Недопад розповів, що один з перевізників не захотів встановлювати валідатори і пішов працювати на приміські маршрути. Так, зокрема 233 і 236 забирають частину пасажирів у міських автобусів. Це неправильно. Тож проводяться перемовини з Волинською ОДА щодо погодження руху приміських маршрутів вулицями Луцька. Григорій Недопад зауважив, що приміські маршрутки не повинні їздити центральними вулицями і проспектами Луцька.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook