Газопостачальні компанії, з урахуванням урядового обмеження ціни газу на рівні 6,99 гривні за кубометр, пропонують населенню України в лютому купувати газ за ціною від 6,79 до 6,99 гривні за кубометр.

Читайте також: Частині українців компенсують подорожчання електроенергії

Про це повідомляється на сайті консультаційного центру для населення "ГазПравда", створеного НАК "Нафтогаз України" спільно з активістами.

Найменшу ціну в лютому своїм споживачам запропонувала енергетична компанія Megawatt − 6,79 гривні за кубометр. Далі йде газопостачальна компанія "Нафтогаз України" з ціновою пропозицією 6,86 гривні за кубометр.

Ще кілька компаній встановили на лютий ціни нижче граничного тарифу, встановленого Урядом. Зокрема, "Агросинтез Трейдинг" − 6,88 гривні за кубометр, "енергетичні ресурси України" − 6,90 гривні за кубометр, "Газ АП" − 6,94 гривні за кубометр, "Волиньелектро збут" − 6,97 гривні за кубометр, а також ETG.ua − 6,98 гривні за кубометр.

Ціни інших постачальників газу, які обслуговують більшу частину населення, не перевищують затверджену урядом граничну ціну і становлять 6,99 гривні за кубометр.

Читайте також: Чи штрафуватимуть за прострочені січневі платіжки

У січні газопостачальні компанії продавали населенню газ за ціною від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр, при цьому мінімальна ціна вище грудневої на 11%, а максимальна на 20,5%.

Середня вартість газу в Україні для населення в грудні становить від 6,33 до 8,96 гривні за кубометр.

Крім того, з 1 січня в 1,6 раза зросли тарифи на транспортування газу в будинки громадян.

З початку січня в низці регіонів України пройшли акції протесту проти підвищення комунальних тарифів.

Після цього уряд встановив граничну ціну на газ у розмірі 6,99 гривні за кубометр, яка діятиме до 31 березня 2021 року.

Водночас НКРЕКП обмежила тарифи на транспортування граничною ціною 1,79 гривні за кубометр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook