Металеві скульптури слона та динозавра відсьогодні прикрашають алею центрального парку.

Читайте також: Повідомили, коли у Луцьку завершать ремонт частини проспекту Волі

Скульптури встановили біля входу до зоопарку на заздалегідь підготовлених майданчиках, пише ІА Волинські новини.

Над металевим слоном чотири місяці працювали троє ковалів: Віктор Семенюк, Сергій Остапенко та Віктор Щасливий. Висота цієї фігури близько трьох метрів, а вага – понад півтори тонни. Віднедавна цей металевий слон став власністю міста, адже це – подарунок від меценатів.

«Ми захотіли щось подарувати місту, підійшли до Валерія Бондарука, той вже бачив наші роботи, запропонував виготовити скульптуру слона. Це хороша добра тварина, а біля входу в зоопарк він, думаю, буде доречним. Тож завдяки Валерію Бондаруку і меру міста Ігорю Поліщуку тепер наша робота прикрашатиме паркову алею», – каже Віктор Щасливий.

Майстер зазначає: конструкція не боїться ані дощу, ані сонячних променів, поґрунтована якісними ґрунтовками, пофарбована німецькими фарбами і полакована стійким італійським лаком. Тож, обіцяє, скульптура стоятиме більше десятка років.

Поруч свою роботу презентував коваль з села Милуші Анатолій Гилитуха. Його творіння – кількаметровий динозавр, два роки в готовому вигляді стояв на подвір’ї майстра. Робота – дуже трудомістка. Каже, що вирішив втілити цю ідею, аби спробувати власні сили. Так, близько тонни металу перетворилося на доісторичну істоту. Це, зі слів майстра, його найбільша, але не найскладніша в плані деталізації робота.

«Якщо рахувати день у день по 12 годин, то на виконання роботи пішло десь пів року. Але робив я його 5 років, в перервах між роботою. Коли я його тільки починав робити, замовлень на той момент не було, хотілося спробувати свої сили», – зазначає майстер.

Аби встановити скульптури, посприяла й дирекція Луцького зоопарку, підготувавши майданчики для монтажу. Керівниця зоопарку Людмила Денисенко зазначає, що місце для скульптур визначили не випадково: вони не тільки викликатимуть асоціації із звіринцем, а й будуть захищені, бо територія – освітлена і проглядається на відеокамерах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook