Депутатам "Слуги народу" підготували документ із порадами, як не перебільшувати загрозу від нового "британського" штаму коронавірусу, який заразніший на 70%.

Читайте також: Новий штам коронавірусу: лікар розповів, хто у групі ризику

Робота аналітичного та інформаційного відділів фракції опинилася в розпорядженні "Бабель". У партії пояснили, чому Кабінет міністрів України не ухвалив рішення про заборону авіасполучення з Британією.

"По-перше, між нашими країнами і так діє візовий режим, який уже обмежує кількість мандрівників. По-друге, зараз в Україну з Британії переважно повертаються наші громадяни. Тому в разі закриття авіасполучення довелося б забезпечувати для них можливість повернутися додому", – йдеться в документі.

Крім того, депутатам порадили не боятися процесу мутації вірусів, оскільки вони "постійно мутують природним чином". Як приклад "слугам" навели вірус грипу, який, за словами вчених, "мутує частіше".

Читайте також: Комаровський пояснив, як хворим на коронавірус вдома врятуватися від нестачі кисню

У документі йдеться про те, що в Україні в кінці грудня через новий штам коронавірусу змінять ПЛР-системи. Це відбудеться після того, як Британія опублікує результати досліджень.

Також депутатів закликали говорити про те, що зараз відсутні підтвердження того, що новий штам COVID-19 не реагуватиме на розроблені вакцини.

"У темі про вакцинацію взагалі багато спекуляцій, тому не робімо необґрунтованих висновків, не маючи відповідних даних. Зрозуміло, що всі вакцини буде швидко перевірено на здатність реагувати і на цей новий штам, який набув такого поширення в Британії. Ми обов'язково дізнаємося про результати", – порадили автори документа.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook