Напередодні у спальному районі Львова на озері під кригу провалилися двоє школярів. Як з'ясувалося четверо школярів пішли до місцевої водойми. Двоє ступили на лід. Від берега вони відійшли на кілька метрів та разом провалилися. 

Двоє друзів чекали на відчайдухів на берегу. Коли хлопці побачили, як під лід пішли їхні товариші, кинулися по допомогу.

"Я прибіг сюди. Побачив тільки одного, другого я не бачив. Побіг додому, взяв алюмінієву драбину, шнурок. Кинув йому шнурок, кажу "Хапайся!". Він не міг. Я драбину поставив і сам по драбині потроху просувався. Потім його зловив, витягнув", - розповів рятівник школяра Роман.

Через дві години рятувальники знайшли у водоймі тіло 11-річного Івана.

"Гасовим методом пошуку знайшли тіло і витягли на поверхню. Тіло лежало метрів у п'яти від берега, було до 2 метрів глибини", - зазначив керівник аварійно-маневреної групи водолазів Іван Лещишин.

Товариша Івана, 10-ти річного Максима, у вкрай тяжкому стані доправили до лікарні.

"Без свідомості у стані коми. Його стан зараз стабілізований. Він у задовільному клінічному стані знаходиться у нас у відділенні педіатрії", - розповів лікар-педіатр Західноукраїнського дитячого медичного центру Олег Скавиш.

Мати Максима Надія Павлишин не відходить від його ліжка у лікарні. 

"Коли він бачив, що Іван йшов під воду він намагався його виштовхнути на кригу, але крига тріскалась, і вже каже коли він не мав сили підніматися й пішов під воду, то малий пірнув за ним. Він піднявся (на поверхню), бо не побачив Івана", - розповіла пані Надія.

10-ти річний Максим перебуватиме у лікарні щонайменше два тижні. Протягом цього часу з ним працюватиме психолог. Його товариша Івана поховають днями. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter