Біоетанольний завод ТОВ "БІО-ПЕК" зливає свої відходи на території полів фільтрації, які у селі Баїв поблизу Луцька.

Читайте також: На Волині підприємство хоче зливати відходи у ставок

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

За його словами співробітники відділу екології Луцької міської ради "впіймали на гарячому" представників ТОВ "Україна-Баїв", які зливали мелясну барду з заводу ТОВ "БІО-ПЕК" на поля фільтрації.

"Згідно товаро-транспортної накладної мелясна барда в кількості 30 тон прямувала з біоетанольного заводу в пункт розвантаження "Баїв-2", а приїхала на поля фільтрації.

Протягом останніх трьох тижнів на гарячу лінію 15-80 почали надходити скарги на неприємний запах по вул. Львівській, в районі ДПЗ і прилеглих вулицях", – йдеться у дописі.

Поліщук зазначає, що причиною цього запаху є злив мелясної барди на фільтраційні поля, що зумовлює процеси бродіння і появу неприємного запаху.

Читайте також: Луцька влада знайшла джерело смороду у місті

Щодо даного інциденту вже було повідомлено прокуратуру Волинської області, ГУ НП у Волинській області, Управління захисту економіки, Держекоінспекцію та управління екології Волинської ОДА.

"На наступному тижні ми готуємо велику прес-конференцію, де повідомимо громадськість та представників ЗМІ про нововиявлені причини неприємного запаху в місті та наш план дій по ліквідації цих причин", – резюмував радник міського голови.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter