Сьогодні 21 березня − 5 річниця загибелі капітана Віктора Мандзика, одного з кращих офіцерів Служби безпеки України.

Читайте також: Луцька делегація вшанувала пам'ять волинських воїнів, що загинули під Волновахою

За його плечима було немало героїчних вчинків. Наприклад, якось один з терористів "ДНР" під час затримання чинив збройний опір і кинув у бік опергрупи бойову гранату, повідомляє прес-служба СБУ.

"Віктор, ризикуючи життям, нейтралізував зловмисника. Граната вибухнула, але осколки не зачепили бійців. Бойовика затримали. А згодом, 21 березня, Віктор Мандзик загинув у Волновасі під час виконання чергового завдання.

На жаль, ми не завжди можемо показати обличчя наших героїв. Але їх вчинки заслуговують на те, щоб про них знала вся країна", − йдеться у дописі.

Читайте також: Підозрюваного у жорстокому вбивстві волинського офіцера СБУ відпустили на волю

Віктор Сергійович Мандзик − капітан Служби безпеки України, оперуповноважений Любомльського міжрайонного відділу УСБУ у Волинській області. Учасник антитерористичної операції на сході України. Позивний "Панчер".

З січня 2015 року Віктор Мандзик перебував у зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій області, особисто брав участь в затриманні озброєного терориста.

Загинув 21 березня 2015 року у місті Волноваха, виконуючи свій професійний та громадянський обов'язок. Вранці на в'їзді до міста троє людей, під виглядом українських добровольців (під керівництвом Дениса Гордєєва з позивним "Адвокат", помічника нардепа Андрія Денисенка й організатора приватної охоронної структури), зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанді товарів. Близько 7:00 під'їхали працівники СБУ, виник конфлікт. У Мандзика відібрали службове посвідчення і табельну зброю – автомат АК74У. Після чого "Адвокат" зробив два постріли з автомата – перший у повітря, а другий – в голову Мандзика. Від отриманих поранень Віктор помер у машині "швидкої допомоги". Гордєєва та інших членів угруповання затримано протягом кількох діб, у лютому 2016 року обвинувальний акт стосовно 7 осіб передано до суду, їм інкримінується 11 статей Кримінального кодексу України. Справа набула значного суспільного резонансу, оскільки зачіпає репутацію політиків, добровольчих батальйонів та Служби безпеки України.

23 березня в Луцьку відбулося прощання з офіцером СБУ, у місті оголошено день жалоби. Похований на міському кладовищі по вулиці Рівненській.

Залишилися батьки та дружина Катерина.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook