Серед українців, які готові прийти на виборчі дільниці обрати нового президента України у 2019 році вже визначились зі своїм лідером.

Читайте також: Суворі штрафи та в'язниця: Кабмін хоче жорсткіше карати громадян за "продаж" голосів на виборах

Про це свідчать дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного у грудні 2018 року.

Беззаперечним лідером серед населення у боротьбі за президентське крісло є Ю. Тимошенко, її готові підтримати близько 9% серед усіх опитаних.

Проте, не втрачає позиції і А. Гриценко, його готові підтримати 7% населення. Дихають у спину Гриценку Ю. Бойко, С. Вакарчук та В. Зеленський. Для всіх стало несподіванкою, що за цих кандидатів на пост Президента готові проголосувати по 6% виборців за кожного.

За діючого гаранта, так як і за лідера "Радикальної партії" О. Ляшка,  люди віддали лише по5%. За В. Рабіновича готові проголосувати 4%, А. Садового – 2%, В. Наливайченка, О. Тягнибока, А. Яценюка – 1% та за іншого кандидата – 11%. Ще третина виборців не визначилися зі своїм вибором, або не мають намірів голосувати.

Читайте також: Буду міняти країну, і ніхто мене не зупинить, – Вакарчук про свої президентські амбіції (Відео)

Водночас, серед тих виборців, які мають намір голосувати і уже визначилися із вибором, підтримка кандидатів розділилася таким чином: за Ю. Тимошенко – близько 14%, А. Гриценко – 11%, Ю. Бойко, П. Порошенко, С. Вакарчук – 9%, В. Зеленський, О. Ляшко – 8%, В. Рабінович – 6%.

Проте, лідером т.зв. "другого вибору" є В. Зеленський, якого хочуть підтримати до 6% тих, хто не знайшов би у списку кандидатів свого основного фаворита. Близько 4% респондентів за таких умов могли б віддати голоси за Ю. Тимошенко, С. Вакарчука, А. Гриценка та О. Ляшка, по 2% – за В. Рабіновича, Ю. Бойка, А. Садового, О. Тягнибока, П. Порошенка та В. Наливайченка. 

Але, слід зазначити, що за умови неучасті у виборах їхнього головного фаворита, більшість населення готове проголосувати швидше за "нові обличчя", аніж за особистостей, які уже давно присутні в українській політиці. Для прикладу, прихильники С. Вакарчука готові проголосувати за В. Зеленського і навпаки.

Варто зазначити, що лідером так званого антирейтингу є нинішній Президент П.Порошенко, який уже за 4 роки свого "панування2 втратив довіру у населення.  Майже половина опитаних не проголосували б за нього за жодних умов. Антирейтинг А.Яценюка – 26%, О.Ляшка – 25%, Ю.Тимошенко – 24%, О.Тягнибока – 18%, Ю.Бойка – 17%, В.Рабіновича – 16%.

Додамо, що опитування проводилося 12-28 грудня 2017 року серед населення України від 18 років. Опитано методом особистого інтерв'ю 30 тисяч респондентів (по 1200 у кожному регіоні).

Помилка репрезентативності дослідження не більше 0,6%.

Група "Рейтинг" не повідомляє, чи враховує дослідження погляди окупованих територій Донбасу та незаконно анексованого Росією Криму.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter