Соціологічна група "Рейтинг" протягом 10-14 вересня проводила соцопитування серед мешканців Волинської області, які демонструють, що 41% опитаних часто слідкують за політичними новинами в Україні, 26% роблять це інколи, 22% – рідко і лише 12% взагалі не цікавляться політикою. Про це інформують на сайті соціалогічної групи.

Читайте також: Помічник волинського нардепа йде зі "Слуги народу" через кандидата у мери (відео)

Отже, згідно даних опитування політичними подіями в області часто цікавляться 30%, інколи – 30%, рідко – 27%, взагалі не цікавляться – 13%. Відносно вищий рівень інтересу до політичних новин спостерігається серед старшої категорії населення, чоловіків та мешканців обласного центру.

69% волинян відповіли, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще близько 20% – вагаються, чи брати участь, 10% – малоймовірно, що голосуватимуть. Мобілізація виборців вища серед старшого населення.

Лідером у рейтингу партій до обласної ради є партія "За майбутнє", яку готові підтримати 37,8% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. 12% мають намір проголосувати за партію "Слуга народу", 11,7% – за партію "Європейська солідарність", 9,9% – партію "Батьківщина". На межі прохідного бар’єру Радикальна партія з рейтингом 5,4% та "Свобода" – 4,3%. Рейтинг інших партій – нижче 4%. Не визначились із вибором – близько 18%.

У рейтингу до міської ради лідирує партія "За майбутнє" з рейтингом 30,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. Далі – "Європейська солідарність", яку готові підтримати 14,7%, громадський рух "Свідомі" з показником 13,8%, партія "Слуга народу" – 9,1%, "Свобода" – 6,4%, "Батьківщина" – 6,2%. Рейтинг інших політичних сил – нижче 4%. Не визначилися – близько 13%.

Серед кандидатів у мери лідером є Ігор Поліщук від партії "За майбутнє": 39,5% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 10,7% готові підтримати Романа Бондарука від партії "Слуга народу", 10,5% – Вусенко Юлію від партії "Європейська солідарності", 9,9% – Шибу Богдана від партії "Голос", і 9,1% – Наточій Аллу від руху "Свідомі". 4,9% мають намір підтримати Миколу Федика від партії "Свобода", та 4,5 % – Чебелюк Ірину від партії "Батьківщина". Не визначились за кого голосуватимуть близько 18-19% опитаних.

Читайте також: Ігор Пальонка: "Працюватиму на добробут людей та разом будемо розвивати Володимир"

Аудиторія: мешканці Волинської області від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1600 респондентів (похибка не більше 2,4%), у т.ч. 638 респондентів – обласний центр (похибка не більше 3,9%). Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Терміни проведення: 10-14 вересня 2020 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook