.З початку року вартість курятини в Україні зросла вдвічі, молока – на 40%. Овочі класичного борщового набору додали в ціні в середньому 38%! Про це свідчать дані дослідження американської консультаційної компанії "Korn Ferry".

Хто стоїть за стрімким подорожчанням продуктів вітчизняного виробництва, і чому українці змушені платити за базові продукти більше заможних іноземців? Дивіться в сенсаційному репортажі-розслідуванні "Слідами цінових змов".

"Українець споживає вдвічі менше, ніж за фізіологічної норми потрібно для людини", – каже президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич.

"Відома курятина в Україні коштує сьогодні дорожче, ніж та ж курятина цього ж виробника в Китаї. Чому?" – задався питанням заслужений економіст України Ігор Полховський.

Нагадаємо, в Україні подорожчали яйця, проте експерти прогнозують, що після Нового року ціни знову впадуть.

Крім того, раніше повідомлялося, що подорожчали й інші складові "Олів'є".