17-го квітня у Ковельському міськрайонному суді, розглядаючи справу вбивства неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної, судді заслухали 6 свідків.

Про це повідомляє БУГ.

Читайте також: Дівчині розтрощили голову битою і забрали її флешку: подробиці жахливого вбивства на Волині

Засідання відбулося у відкритому режимі. Свідчення у цій справі надали учні Нововолинського електромеханічного коледжу, випускниця гімназії міста Нововолинська, а також колишній класний керівник обвинувачуваного у вбивстві Катерини Литкіної Назара Статочнюка.

Cуддя Ірина Логвинюк з’ясувала думку присутніх щодо можливості проведення засідання за відсутності потерпілої Вікторії Литкіної, одного з представників захисту Олександра Волощука і частини свідків, які не прибули.

Оскільки рішення проводити судове засідання було прийняте, а клопотання відсутні, в залу суду запросили першого свідка.

Студентка Олена Чорна після присяги розповіла, що з дитячого садочка із Катериною були близькими друзями, потім сиділи за однією партою.

"В 10-му чи 9-му класі вона закохалася в Максима Терлецького, який проживає у Словенії. Він до нас приїжджав не дуже часто, але коли приїжджав, вона старалася піти до нього на зустріч", – зазначає дівчина.

"Вважаю, що Катерина Литкіна спілкувалася з Назаром С., бо їй дуже подобався його брат. Зустрічі з Назаром відбувалися у школі, тому що ми навчалися в сусідніх класах. Думаю, і поза школою, і "ВКонтакте" була переписка.

Я впевнена, що у Назара Статочнюка була симпатія до Каті Литкіної. Напевно, він ревнував її до свого брата, тому і оприлюднив в мережі її відверті фото, які вона скидала Максиму", – повідомила Олена Чорна.

На прохання прокурора Артема Рішка свідок обгрунтувала свої твердження про ревнощі. Дівчина розповіла, що Назар був агресивним, коли розмова заходила про його брата – про це їй говорила Катя Литкіна. Вона дала відповідь і на інші питання прокурора:

"Катерина Литкіна завжди могла розказати вам про свої проблеми і негаразди? Чи це були правдиві розповіді?" – запитав прокурор.

"Про такі випадки завжди розповідала. Ці фото були скинуті Максиму, а він скинув Назару", – зазначає Олена.

Далі прокурор запитав як ці фото відобразилися на спілкуванні Назара та Катерини Литкіної.

Олена Чорна відповіла, що їй було неприємно і Катя Литкіна не раз з ним зустрічалася і говорила про це. Але йому було все одно, ніби смішно на це.

"Чи спілкувалися ви з Катериною Литкіною, Максимом Т. та Назаром С. через мережу Інтернет?" – поцікавився Артем Рішко.

"Ні. Спілкувалися тільки 1 раз – це була темна пора доби. Катерина Литкіна зателефонувала до мене і запитала, чи не можу я прийти, щоб зустрітися з Назаром С. та Максимом Т. І ми зустрілися, але тоді я побачила тільки силует Максима. Це була зустріч буквально на 15 хвилин. Ми поговорили і розійшлися. Це було літом, там, де проживає Катіна мама" – підсумувала свідок.

Олена розповіла, що Катерина Литкіна зазвичай зустрічалася з Максимом Т. пізно ввечері, після 22-ої години, коли на вулиці було темно.

Читайте також: У Ковелі тривають суди щодо вбивства неповнолітньої

ЇЇ свідчення перервав адвокат Віктор Шостак, заперечуючи їх. Він пояснив, що ці покази неможливо перевірити та поцікавився, чому Олена Чорна говорить, що відверті фото Литкіної в інтернет викинув саме Назар, а не Максим.

Відтак дівчина пояснила, що її колишній хлопець навчався в класі з Назаром С. У останнього тоді були наміри роздрукувати фотографії і розклеїти у школі, однак ситуація змінилася через втручання вчителів, які дізналися про це.

Судді заслухали решту свідків, які характеризували обвинувачуваного Назара С. з позитивної сторони. Колишні одногрупники розповіли, що хлопець ніколи не відмовляв у допомозі, був завжди відкритим та веселим. Навчався середньо, слухався вчителів та ні з ким не сварився. У поведінці юнака не спостерігалося нервових зривів, був спокійним і врівноваженим.

Читайте також: Волинська прокуратура вимагає екстрадиції із Словенії підозрюваного у вбивстві

Його колишній класний керівник з гімназії Тетяна Малєва засвідчила, що в школі він з повагою відносився до старших. Друзів не мав, але й не був ізгоєм, дружив зі всіма – хлопцями та дівчатами.

"Навчатися не хотів, але мама весь час контролювала, приходила в школу і в телефонному режимі ми спілкувалися та намагалися його спонукати до навчання", – повідомила Малєва.

Таких рис як підлість і злість в поведінці Назара С. вчитель не помічала, скоріше в нестандартних ситуаціях він міг заплакати, каже вона.

Батько вбитої Литкіної поцікавився у педагога, чи мав місце інцидент, коли Назар кинув у шкільній вбиральні петарду. Учитель пригадала, що такий інцидент дійсно стався, проте мама Назара С. на наступний день відшкодувала всі завдані збитки.

Судді постановили продовжити заслуховувати свідків 19-го квітня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook