У районі південної околиці Гранітного обстріл потрапило авто з колони, в якій пересувався голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

Читайте також: Український військовий загинув від обстрілів на Донбасі

"В результаті влучання протитанкової керованої ракети в кузов вантажного автомобіля один військовослужбовець загинув. Ще один військовослужбовець отримав поранення середньої важкості", повідомляє прес-служба штабу ООС.

Зазначається, що пораненому військовослужбовцю надали медичну допомогу та евакуювали до одного з медичних закладів.

Губернатор Донеччини Павло Кириленко, що був поруч, не постраждав.

Президент України Володимир Зеленський засудив дії бойовиків, які обстріляли авто українських військових на Донбасі, інформує прес-служба глави держави.

Читайте також: На Донбасі відбулися криваві бої, є загиблі та поранені серед воїнів ЗСУ

"Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл автомобіля Збройних сил України у селі Гранітне – це спроба зірвати Мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у Нормандському форматі", – зазначив Зеленський. 

Президент наголосив, що плани бойовиків-провокаторів не спрацюють. Україна далі наголошує на вирішенні конфлікту дипломатичними рішеннями, а не збройними.

Зеленський вже доручив начальнику Генштабу, головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку максимально посилити активність підрозділів Збройних сил, аби виявити та знешкодити диверсійні групі. Бійці ООС мають миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій з боку окупантів проти мирних українців та військових.

Крім того, Зеленський висловив співчуття родині бійця, що загинув в автомобілі ЗСУ, та побажав швидкого одужання пораненому захисникові.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook