Тендер з купівлі 10 швейцарських тролейбусів не відбувся через те, що не було продавця. Зокрема, партнерам зі Швейцарії постійно погрожували та ставили незрозумілі питання.

Читайте також: Міськрада на Волині виграла суд у Міністерства фінансів

Про це йшлося 26 вересня під час засідання сесії міської ради, пише Інформаційне агенство Волинські новини

Перший заступник міського голови Григорій Недопад розповів, що тендер двічі не відбувся через відсутність покупця, але він буде оголошений ще раз, напевно, вже наступного року.

"Я думаю, що всі депутати хочуть, щоб в нас була достатня кількість тролейбусів. І ми не будемо відмовлятися від участі в проекті Європейського інвестиційного банку щодо купівлі 30 тролейбусів", − зазначив Григорій Недопад та додав, що місту необхідно 110 тролейбусів, а наразі є 42.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що юридично учасник тендеру відмовився, тож у міському бюджеті залишилося 10 мільйонів, але ці кошти розподіляють, зокрема і на реабілітаційний центр для атовців, тому що обласна рада не проголосує за повернення 5 мільйонів, як субвенцію з обласного бюджету.

"Коли ми побачили, що в нас з’явилися ці кошти, то було просто некоректно просити гроші в обласної ради", − пояснив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Як зазначила депутат Алла Надточій, на минулих сесіях Ігор Поліщук заявляв, що він є головним перемовником щодо купівлі 10 швейцарських тролейбусів.

Однак радник міського голови Ігор Поліщук це заперечив: "Я жодного разу у житті не був у Швейцарії. Ви знаєте, я приводив таблицю, наскільки активно міста західної України користуються вживаними тролейбусами. Міста купували їх по 1,5 мільйона гривень, а ми мали купити по мільйону. Наші партнери говорили, що їм постійно дзвонили, погрожували, задавали незрозумілі питання – в Європі так не звикли працювати".

Читайте також: У Луцькій міськраді розгорілася суперечка через Центральний ринок

Він наголосив, що місто закупить тролейбуси, і будуть ремонти доріг, і облаштування парків.

"Ми будемо робити все, щоб наше місто розвивалося", − зазначив Ігор Поліщук та додав, що у рамках співпраці з обласною радою з області виділили кошти на ремонт перехрестя вулиць Карпенка-Карого та Дубнівської.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter